Wie ben ik?

'Een van de allermooiste dingen vind ik het moment dat kinderen zich gezien en gehoord voelen; écht gezien en gehoord voelen; ze het gevoel hebben dat ze er mogen zijn, dat zij als unieke persoonlijkheid er toe doen en iets toe te voegen hebben; kortom dat ze in hun kracht durven en kunnen staan.'

 

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar woon sinds 2021 samen met mijn vriend in Den Bosch. Ik kom ook heel graag in Frankrijk, waar een deel van mijn roots liggen. Verder leer ik altijd graag nieuwe mensen kennen en blijf ik altijd graag geïnspireerd, door te blijven ontdekken en leren. Zo ga ik vanaf oktober nog een nascholing volgen in Brugge. Niet om de hoek, maar wel iets wat ik heel graag wil; dus dan is er van ook een mogelijkheid om een oplossing te vinden. Kiezen wat belangrijk is en wat ik graag wil en daarvandaan denken in oplossingen en mogelijkheden - dat is iets waar ik zelf uiteindelijk vaak heel blij van wordt. Tijdens mijn opleiding heb ik dan ook gemerkt dat oplossingsgericht werken en denken als pedagoog ook het beste bij mij past.  

Van kinds af aan wist ik als dat ik 'later' met kinderen wilde werken. Het leek me eerst mooi om leerkracht te worden en twijfelde later nog om kinderarts te worden. Uiteindelijk werd het pedagogische wetenschappen. Een master inclusief stagen en werkervaring in de Orthopedagogiek, veel oppaservaring en vrijwilligerswerk met kinderen later kwam ik uiteindelijk in de kinderopvang terecht. 

Toen ik in een managementfunctie terecht kwam beseft ik me dat ik te veel verwijderd begon te raken van wat ik het belangrijkst vind binnen mijn werk: kinderen in hun kracht zetten. Ik geloof dat ik dit het beste kan bereiken als ik zelf ook in mijn kracht blijf staan. Vandaar dat ik besloten heb de stap naar het ondernemerschap te zetten en zo vanuit mijn eigen ideeën en visie te kunnen werken. 


Waar geloof ik in?

 

Ik geloof niet in 'de waarheid' als het gaat om opvoeden en wil dus ook geen expert  zijn die anderen precies vertelt hoe het moet. Ik help je graag in de zoektocht om te vinden wat voor jullie het beste werkt en het vertrouwen te vinden dat jij en je kind dat zelf het beste aanvoelen. Daarom geloof ik niet in kant-en-klare antwoorden en zal ik je die ook nooit geven, wel wil ik je graag helpen zoeken naar een manier van opvoeden en opgroeien die voor jullie werkt. Ik geloof namelijk in jezelf kunnen zijn als ouder en kind en doen wat goed voelt, zodat jullie beiden weer in jullie kracht kunnen staan. Het delen van tips, adviezen en pedagogische kennis zullen nooit het doel zijn, maar kunnen je misschien helpen in de zoektocht naar wat voor jullie werkt.

*

Hoewel ik het graag over ze heb, praat ik het allerliefst mét kinderen. Ik ga dan ook graag tussen de kinderen zitten om te kijken wat ze te vertellen hebben. En ik heb zeker heel veel mogen leren van heel veel verschillende pedagogen en praktijkervaringen. Maar het allermeest heb ik toch geleerd van kinderen zelf. Ik geloof dat kinderen ons zoveel te vertellen hebben en dat ze de bron zijn voor het vinden van een oplossing of opvoeding die voor jullie werkt.

*

Die combinatie van pedagogische inzichten, eigen ervaringen, maar vooral al die momenten en gesprekken met kinderen zelf hebben me zoveel geleerd. Die kennis wil ik heel graag inzetten en delen met anderen om nog meer kinderen en hun ouders in hun kracht te zetten.